Podujatie zaradené do rozbiehajúceho sa nového ročníka GPX sme obsadili aj našimi hráčmi, konkrétne trojicou Maťko, Miška a Riško. V skromne obsadenom turnaji sa, podľa očakávania, nestratili.

Miška síce v úvodnom kole prehrala susedské derby, no v ďalších dvoch kolách zvíťazila a dostala sa do prvej polovice tabuľky. Prehru vo štvrtom kole okamžite kompenzovala výhrou a pokračovala tak vo veľmi vydarenom turnaji. Nakoniec to však bola z hry aj jej výhra posledná. Po sérii troch prehier sa zosunula tabuľkou tak nadol, že na ňu v záverečnom kole nevyšiel súper. Víťazstvo v kategórii dievčat do osem rokov jej však napriek slabšiemu záveru neušlo.

Riško začal turnaj výborne, keď po výhre v prvom kole dokázal zdolať aj nasadenú turnajovú jednotku a neskoršieho bronzového medailistu. V treťom kole to vyzeralo na ďalší bod, no získanú figúru stratil a nakoniec partiu prehral. Výhrou sa vzápätí dostal na čelné stoly, no podľahol obom hráčov z nasadenej trojky. V troch záverečných kolách dokázal vyhrať dve partie bielymi a v konečnom účtovaní mu to stačilo na deviate miesto a víťazstvo v kategórii chlapcov do 8 rokov.

Maťko mal počas turnaja štyri malé série, ako na hojdačke. Najprv v úvode vyhral dve partie, keď najmä výhra v druhom kole bola cenná. Prišli však dve prehry a razom sa ocitol v polovici tabuľky. Skvelým víťazným hetrikom sa dostal na čelné stoly, priebežné tretie miesto a s nádejou bojovať o medaile. V záverečných dvoch kolách však gentlemansky podľahol obom svojim súperkám a tie znamenali pokles na ôsme miesto. Každopádne turnaj si zahral veľmi slušný.

Za spomenutie stojí aj premiérový GPX turnaj so zabezpečeným online prenosom, skvele pripravené občerstvenie účastníkov, a ako bonus navyše aj krásne počasie.

Turnaj GPX (23 hráčov): M.Šúň 5b/9 8.miesto, R.Pisarčík 5b/9 9.miesto (1.miesto v kategórii CH08), M.Šúňová 4b/9 17.miesto (1.miesto v kategórii D08)

Výsledky na chess-results

023 024

025 026