Ako by sme mali v bratislavskom kraji rapidov počas roka neúrekom, tak si organizátori zmysleli dať termín na už dávno známy termín Memoriálu Dr. T.Nemca. Na škodu obom podujatiam a širokej šachovej verejnosti. Quo vadis, logika?

Turnaja sa tak zúčastnil iba Maťo, ale aj táto jediná účasť stačila na to, aby sa o nás vedelo J V prvom kole podľahol čiernymi figúrami nasadenej štvorke a skúsenému medzinárodnému majstrovi. Kto by však vtedy čakal, že nakoniec budú v konečnej tabuľke hneď za sebou? Výhra v druhom kole sa očakávať dala, no ďalšie dve už rozhodne neboli z kategórie povinných. V piatom kole síce skončil na štíte ďalšieho rutinéra, no zároveň to bola jeho posledná prehra v turnaji. V šiestom kole zahájil sériu troch výhier a po zavŕšení hetriku v záverečnom kole uhral cennú remízu. Tá mu v konečnom poradí vyniesla nielen výhru v kategórii hráčov s ratingom do 2000, resp. medzi juniormi, ale aj fantastické výsledné šieste miesto a do rapid ratingu “šialených“ 157 bodov.

Rapid turnaj (66 hráčov): M.Šándor 6,5b/9 6.miesto (1.miesto v kategórii hráčov do 2000 a 1.miesto v kategórii juniorov)

Výsledky na chess-results

718 877