Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

MSR v rapid šachu tento rok hostili Topoľčany a očakávali sme na nich aj našu účasť. O tú sa nakoniec postarala dvojica Samir a Vladko. V rámci kvantity sme síce neoslnili, no aj tak nás bolo jasne vidieť, veď posúďte sami...

Vladko začal turnaj fantasticky, keď využil naplno trikrát čierne figúry a k nim pridal čiernymi jednu remízu. To ho vynieslo až na priebežné delené druhé miesto. V piatom kole zaznamenal prvú prehru ako sa nakoniec ukázalo, aj prehru jedinú. V záverečných štyroch partiách dostal štyroch extraligových hráčov a ku dvom výhram čiernymi figúrami pridal aj dve remízy bielymi. V siedmom kole, proti nasadenej turnajovej jednotke a v záverečnej partii, proti nakoniec vicemajstrovi SR. Výsledkom bolo vynikajúce štvrté miesto.

Samir tentoraz prekvapujúco zaváhal už v druhom kole, no nekompromisnom hrou sa mu do turnaja podarilo predsa len vrátiť. Štyri výhry z pozície favorita sa však dali viac či menej očakávať. V siedmom kole prišiel najdôležitejší súboj v boji o celkové umiestnenie, ale ani biele figúry mu proti neskoršiemu majstrovi SR úspech nepriniesli. Dvoma výhrami v záverečných kolách sa však dokázal pretlačiť na stupne víťazov a získal bronzovú medailu.

Výsledné tretie a štvrté miesto na majstrovstvách je pri našej, iba dvojnásobnej, účasti perfektným výsledkom.

Rapid turnaj (71 hráčov): FM S.Sahidi 7b/9 3.miesto, V.Bochnička 6,5b/9 4.miesto (1.miesto v kategórii do 15 rokov, 1.miesto v kategórii hráčov s ratingom do 2000)

Výsledky na chess-results

863 864

865 866

867 868