Otvorených majstrovstiev Trenčianskeho kraja v Považskej Bystrici sa zúčastnili Ryan, Sear a Shabir. Pred turnajom sa reálne črtala účasť cez 100 hráčov, no nakoniec z nich zasadlo za šachovnice iba 83. Pre Seara a Shabira, ktorí sa nachádzajú na dostrel semifinále to bol prvý škrt cez rozpočet už pred úvodným kolom. Ryan na účasť v Považskej Bystrici využil otcove pracovné povinnosti a mohol hrať absolútne v kľude, nakoľko semifinále má isté.

Ryan začal výhrou, keď už takmer tradične v prvom kole zdolal papierového favorita. S ďalšími dvoma elistami sa mu však zabodovať nepodarilo a tak sa musel začať štverať tabuľkou nahor. Výhrami vo štvrtom a v piatom kole sa mu to aj podarilo, no hetrik sa žiaľ nekonal. Výhrou v záverečnom kole sa vytiahol na štyri body v kategórii chlapcov do 8 rokov obsadil tretie miesto.

Sear sa musí opýtať sám seba, nakoľko bola prehra v prvom kole spôsobená podcenením súperky. Po tomto šoku sa však rýchlo spamätal a sériou štyroch výhier sa dostal na čelné stoly. V záverečných dvoch partiách však vyšiel bodovo naprázdno a z deleného štvrtého miesta po piatom kole z toho bol prepad do tretej desiatky. Semifinálové brehy sú tak stále vzdialené. Uvidíme, čo s nimi urobí aprílový turnaj v Bratislave.

Shabir začal turnaj dvoma výhrami z kategórie povinných, no v treťom kole sa mu favorita prekvapiť nepodarilo. Rovnaký scenár sa následne opakoval aj medzi štvrtým a šiestym kolom. Škoda remízy v záverečnom kole, pretože po nej obsadil priečku na čele tretej desiatky a semifinálový postupový scenár je u neho rovnaký ako u Seara.

Turnaj GPX (83 hráčov): Sh.Sahidi 4,5b/7 21.miesto, Se.Sahidi 4b/7 26.miesto, C.R.Mészáros 4b/7 33.miesto (3.miesto v kategórii CH08)

Výsledky na chess-results

500 499

501 502