Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Predposledným podujatím v priestoroch Doprastavu pokračovala mládežnícka séria. Pre väčšinu našich hráčov bola pravdepodobne aj poslednou, nakoľko posledná časť bude deň pred MSR mládeže a ich účasť by bola kontraproduktívna. Viacerí tak mali jednu z posledných možností dať si pred Tatralandiou tvrdý tréning.

V najsilnejšej skupine sa v derby rozišli Miška so Samkom remízou, keď ich partia skončila v jazdcovej koncovke. Následne Miška remizovala v partii, keď nedokázala uplatniť svoju výhodu a Samko si pripísal celý bod. Do posledného kola tak obaja bojovali o víťazstvo v turnaji. Samko k nemu bol veľmi blízko, no nepodarené otvorenie súpera nepotrestal, nakoniec partiu prehral a obsadil tretie miesto. Miška po výhre v záverečnom kole obsadila druhé miesto a turnaj absolvovala bez prehry.

V skupine B Natálka po výhre v úvode odohrala v druhom kole maratónsku, možno 200-ťahovú partiu, ktorá poriadne natiahla celý turnaj. Nakoniec sa skončil tento boj remízou, no možností získať celý bod mali obaja súperi viac ako dosť. V záverečnej partii to mala o to ľahšie, pretože súper sa vzdal skôr ako bolo vymaľované. S trochou irónie sa dá napísať, že vlastne Natálka v druhej partii získala jeden a pol bodu.

V skupine C nastúpila Alžbetka (nie je mi celkom pochopiteľné, prečo nie Grétka, ktorá má vyšší rating), ktorá v úvodnom kole zaznamenala trochu prekvapujúci víťazný vstup do turnaja. Tým však radosť skončila, pretože ďalšie dve už jej výkonnosť rapídne klesla a po „rýchlej smrti“ v druhej partii, veľký odpor nekládla ani v záverečnom kole. Jeden bod je slušným výsledkom, škoda však, že dve partie vlastne iba odťahala.

V skupine D sme mali dvojnásobné zastúpenie a olemovali sme tabuľku zhora aj zdola. Martinkove tri prehry idú na vrub najmä nesústredenia, keď sa nedokázal sústrediť, cez všetky rušivé podnety okolia, na samotné partie. Grétka v turnaji dvakrát vyhrala a raz remizovala, čím si zabezpečila prvé miesto. Partie neboli úplne presvedčivé, no nakoniec vyťažila viac ako na šachovnici mala. Najmä v poslednom kole aj s istou a nie malou dávkou šťastia.

Skupina A (4 hráči): M.Smidová 2b/3 2.miesto, S.Havalda 1,5b/3 3.miesto

Skupina B (4 hráči): N.Havaldová 2,5b/3 1.miesto

Skupina C (4 hráči): A.Kapolková 1b/3 3.miesto

Skupina D (4 hráči): G.Kapolková 2,5b/3 1.miesto, M.Šúň 0b/3 4.miesto

495 496

498 497