Séria mládežníckej GPX pokračovala v marci aj turnajom v Hlohovci. O našu účasť sa postarali Filipko, Natálka, Ryan a Samko.

Filipko si v turnaji čiernymi veľa zábavy neužil, keď prehral v úvodnom, treťom a aj záverečnom kole. Medzitým sa mu podarilo zvíťaziť bielymi v dvoch partiách a po jedinom zásahu čiernymi v piatom kole sa dostal do prvej polovice, no prehra v klubovom derby s Ryanom a spomínané posledné kolo ho zosunuli až na koniec piatej desiatky.

Natálka začala turnaj veľmi dobre, keď po úvodných dvoch výhrach v treťom kole remizovala s papierovou favoritkou. Potom však nestačila na ďalšieho z favoritov a po výhre v piatom kole jej súper vrátil požičané z nedávneho Kľačna. Výhrou v poslednom kole sa dostala na záver prvej dvadsiatky a vyhrala tak kategóriu dievčat do 11 rokov.

Ryan odštartoval fantasticky, keď v prvých dvoch kolách zdolal hráčov, ktorí nakoniec skončili na piatich respektíve šiestich bodoch (jediná strata bodov práve s Ryanom). Po prehre v treťom kole získal vo štvrtom cenný skalp, keď zdolal aktuálnu majsterku EÚ dievčat do 8 rokov. Na prehru v piatom kole dokázal v záverečných kolách odpovedať dvoma výhrami a ziskom piatich bodov skončil na skvelom ôsmom mieste a zaslúžene tak vyhral kategóriu chlapcov do 8 rokov. O jeho výbornej hre svedčí aj to, že všetkých jeho sedem súperov malo rating! Viac menej si týmto bodovým ziskom zabezpečil postup do semifinálového turnaja svojej kategórie.

Samko začal turnaj už tradične kvalitne, keď po dvoch „povinných“ výhrach zaznamenal aj ďalšie tri, ktoré však už zďaleka neboli zo spomínanej kategórie. S piatimi bodmi sa tak ocitol samostatne v čele turnaja. Výhra v šiestom kole mu garantovala víťazstvo v turnaji, no v súboji o prvé miesto úspešný nebol. Rovnako ako v reparáte, kedy mu výhra stačila na striebro. Výsledné siedme miesto ho asi neteší, no priebežne sa ocitol na čele svojej kategórie v rámci súboja o postup do semifinále.

Turnaj GPX (84 hráčov): S.Havalda 5b/7 7.miesto (1.miesto v kategórii CH11), C.R.Mészáros 5b/7 8.miesto (1.miesto v kategórii CH08), N.Havaldová 4,5b/7 19.miesto (1.miesto v kategórii D11), F.Štelbaský 3b/7 48.miesto

Výsledky na chess-results

381 382

383 384

385 386

387 388