Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Posezónnym bleskovým turnajom uzavreli doprastaváci tento ligový ročník a Samir hrajúci za nich na licenciu sa ho zúčastnil tiež. A nielen to, no vzal so sebou z domu aj posily – Seara a Shabira.

Sear v prvých šiestich kolách trikrát vyhral bielymi figúrami, kým čiernymi odišiel trikrát ako porazený. Už v druhom kole si pripísal cenný skalp, keď porazil svojho favorizovaného súpera. Škoda záverečnej tretiny turnaja, kde si v troch partiách na svoje konto nepripísal ani jedinú remízu. Výsledné tri body sú však, vzhľadom na priebeh turnaja, isto dobrým vysvedčením.

Shabir sa po očakávanej prehre v prvom kole vypol ku skvelej sérii. Výhra v druhej partii sa očakávať dala, no ďalšie dve už výrazne menej. Po hetriku tak bol v priebežnom poradí na neuveriteľnom priebežnom siedmom mieste.  Následná štvorica súperov bola nad jeho sily, no pri pohľade na ratingové rozdiely to vôbec neboli tak jednoznačné partie. Výhrou v poslednom kole na predsa len vytiahol na štyri body a tie sú rozhodne úspechom. Najmä, ak si pozrieme silu jeho súperov, nepamätáme si, či niekedy v živote odohral silnejší turnaj.

Samir ako turnaj začal, tak ho aj skončil. Jeho sila v bleskovom šachu je pochopiteľne veľmi veľká, no aby na konci deväťkolového turnaja vyhral s plným počtom bodov a náskokom 2,5 bodu, to už je sila. V takýchto prípadoch ani nie je potrebný ďalší komentár.

Bleskový urnaj (31 hráčov): FM S.Sahidi 9b/9 1.miesto, Sh.Sahidi 4b/9 18.miesto, Se.Sahidi 3b/9 24.miesto

Výsledky na chess-results

630 631

632 633