Piatou časťou v priestoroch Doprastavu pokračovala nová mládežnícka séria aj s prihlásenými Miškou a Samkom. Na poslednú chvíľu, „desať minút po dvanástej“ ich doplnila aj Natálka.

Natálka odohrala iba dve partie, keďže prvé kolo nestihla a už jej samotná účasť bola veľkým prekvapením a zhodou náhod. Zo zvyšných dvoch partií v druhom kole rýchlou rukou prehrala, no v záverečnej partii vybojovala remízu, keď nielen pekne míňala čas, ale bojovala až do holých kráľov.

Miška svoje prvé dve partie zvládla podľa predpokladov a relatívne po jednoznačných priebehoch hrou na jednu bránku. V tretej partii hneď v úvode prišla o pešiaka, no dokázala doviesť partiu do koncovky, kde mala veľké šance na remízu. V nej sa ale neorientovala ideálne a svojmu súperovi podľahla. Aj tak si však zabezpečila do šiesteho turnaja účasť v skupine A, kde sa bude môcť porovnať s troma silnými súpermi.

Samko začal turnaj bojovnou remízou a po nej si pripísal na konto dve víťazstvá. Tie ho vyniesli na prvé miesto v skupine A, čím zopakoval svoj výsledok z tretieho turnaja. Nabudúce by malo byť teda v rámci skupiny na programe jeho derby s Miškou.

Skupina A (3 hráči): S.Havalda 2,5b/3 1.miesto

Skupina B (3 hráči): M.Smidová 2b/3 1.miesto

Skupina C (4 hráči):  N.Havaldová 0,5b/2 4.miesto

343 344

345 346