Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Na prelome mesiacov sa uskutočnil ďalší ročník tradičného Openu Doprastav a my by sme na ňom opäť nechýbali, keď sme v štartovej listine mali Igora a Samira.

Igor v úvodných dvoch kolách potvrdil papierové predpoklady a v treťom kole udržal bielymi na uzde aj turnajovú dvojku. Potom však prišla typická „švajčiarska“ hojdačka. Škoda prehry vo štvrtom kole, kedy sa partia skončila ako posledná zo všetkých. Výhra v piatom kole bola ako takou náplasťou, no prehra v šiestom ho vyradila z boja o čelné priečky. Výhrou v záverečnom kole sa dostal na 15.miesto, pričom v zmysle performance podal priemerný výkon.

Samir po dvoch úvodných kolách vyhral náročné tretie kolo čiernymi a v druhej polovici turnaja sa rozhodne nenudil. Žreb mu totiž pridelil z prvej pätice nasadených až štyroch hráčov. Samir to však vzal ako výzvu a postupne odremizoval turnajovú trojku aj jednotku, zdolal päťku a v záverečnom kole si remízou v jazdcovej koncovke poistil proti turnajovej dvojke prvé miesto v turnaji. Celý turnaj tak absolvoval bez prehry a okrem toho, že si do ratingu pripísal takmer 40 bodov, nechal za sebou aj množstvo kvalitných hráčov. Výborný výsledok!

Open turnaj (74 hráčov): FM S.Sahidi 5,5b/7 1.miesto, I.Lintner 4,5b/7 15.miesto

Výsledky na chess-results

Piatkového večerného bleskového turnaja sa zúčastnili Igor a Samir. Igor hral nekompromisne, keď ku šiestim výhram pridal aj štyri prehry a tak jedinú remízu zaznamenal v derby so Samirom vo štvrtom kole. O lepší výsledok sa pripravil najmä v piatom a ôsmom kole. Samir nečakane zakopol už v druhom kole a po spomenutej remíze v derby stratil v úvodných štyroch kolách už 1,5 bodu. Potom však zahájil stíhaciu jazdu a po troch výhrach v rade odremizoval aj dvoch najvyššie nasadených hráčov turnaja. V predposlednom kole opäť zvíťazil a uchoval si šancu na víťazstvo v turnaji. V záverečnom kole však bielymi súpera nepretlačil a v nahustenej tabuľke obsadil horším pomocným hodnotením „až“ tretie miesto.

Bleskový turnaj (28 hráčov): FM S.Sahidi 8b/11 3.miesto

Výsledky na chess-results

V sobotu večer sa uskutočnil turnaj v bughouse, ktorý bol zároveň MSR v bughouse šachu. Naše zastúpenie bolo trojnásobné, keď sa popri dvojici Miro a Maťo zúčastnil v rámci „zmiešaného družstva“ aj Samir. Miro s Maťom začali turnaj veľmi dobre a z prvých štyroch dvojkôl vybojovali až šesť bodov a delili priebežnú tretiu priečku. Škoda slabšieho záveru, keď v závere uhrali iba dva body zo šiestich možných a postupne klesli na výsledné šieste miesto. Samirovo družstvo malo ešte lepší štart, keď v prvých šiestich kolách získali plný počet bodov. Jediný mikrozápas prehrali v rozmedzí siedmeho a ôsmeho kola a v závere im štyri body zo šiestich stačili na udržanie prvého miesta. Samir tak získal titul majstra Slovenska v bughouse šachu.

MSR v bughouse (15 dvojíc): FM S.Sahidi – P.Orosi 10,5b/14 1.miesto, FM M.Macko - M.Starovič 8b/14 6.miesto

Výsledky na chess-results

444 445

446 447

448 449

450 451